Schrijven over smaken en geuren bij Staal in Haarlem op 29 oktober

Food-Writing-Pic-2Hoe beschrijf je het effect van een maaltijd op je smaakpapillen? Met alleen de kwalificatie “lekker” kom je niet ver: schrijven over smaken en geuren is een van de lastigste dingen die er is.

Eat & Read organiseert samen met de Schrijversacademie en uitgeverij de Bezige Bij een workshop Proeven en schrijven. Aan de hand van een aantal culinaire hapjes laat schrijfdocent en auteur Kathy Mathys je een aantal schrijfoefeningen doen waarin je gedwongen wordt je smaakervaring op papier te zetten. Zo schrijf je een smaakhaiku en een tafelscène.

De workshop Proeven en eten vindt plaats op 29 oktober in boekhandel De Vries, Gedempte Oudegracht 27 in Haarlem; de culinaire hapjes worden verzorgd door STAAL Haarlem. Kathy Mathys heeft onlangs Smaak, een bitterzoete verkenning gepubliceerd, een boek over de betekenis van smaak. Alle deelnemers krijgen en exemplaar van dit boek. Mathys is tevens schrijfdocent bij de Schrijversacademie.

De workshop duurt van 16.00 tot 18.00 en kent een maximum aantal deelnemers van 12. De workshop kost 39,50 euro; dit is inclusief de proeverij en een exemplaar van het boek Smaak.

Aanmelden bij Sabien STAAL info@staalhaarlem.nl of bel 0655740685