Schrijfworkshops voorjaar 2021

Schrijven over de natuur

Deze workshop organiseer ik samen met de Schrijversacademie.

Tijdens de workshop Schrijven over de natuur neemt docent Kathy Mathys je mee naar de natuur van dichtbij en die van verder weg. Hoe beschrijf je een ruig of juist liefelijk landschap, de dieren in tuin en bos of de eerste lentezon? Hoe zorg je ervoor dat je de lezers meeneemt en verrast?

Je trekt het park in op zoek naar inspiratie en doet ideeën op bij natuurschrijvers. Gedurende de workshop schrijf je in verschillende genres: fictie, memoir en poëzie. Aan het eind van de middag keer je huiswaarts met tips en trucs, een hoop schrijfideeën en een leuke goodiebag.

Onze docent Kathy Mathys leest en schrijft graag over de natuur. In haar roman Verdwaaltijd speelt de natuur zelfs een prominente rol.

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Duur workshop: 3 uur

Locatie: ONLINE

Datum: zaterdag 22 mei 2021
Tijd: 13:30 – 16:30 uur

 

Haiku’s schrijven

 

 

Deze workshop organiseer ik samen met de Schrijversacademie.

Tijdens deze workshop verken je samen met docent Kathy Mathys de wondere wereld van de haiku, een drieregelig gedicht van zeventien lettergrepen. Een haiku is een vorm van natuurpoëzie, al kan hij ook andere dingen beschrijven. Haiku’s blinken uit in eenvoud en diepzinnigheid.

Tijdens deze praktische workshop schrijf je haiku’s vanuit de observatie en vanuit de herinnering. Je oefent in de kunst van het aandachtig kijken en luisteren, speelt met beelden, vorm en ritme. Je leert bovendien iets over de geschiedenis van het genre. Aan het eind van de les heb je, behalve enkele haiku’s, een haibun geschreven, een aan de haiku verwant genre waarin poëzie en proza worden gecombineerd. Je keert huiswaarts met een hoop tips en met een leuke goodiebag.

 

Prijs: € 95

Prijs voor de studenten: € 75

Duur workshop: 3 uur

 

Locatie: ONLINE

Datum: zaterdag 8 mei 2021

Tijd: 13:30-16:30

 

Zintuiglijk schrijven

Deze workshop organiseer ik samen met de Schrijversacademie.

Of je nu columns schrijft of blogs, verhalen of gedichten, je teksten worden sterker door het gebruik van zintuiglijke details. In deze praktische workshop duiken we onder in de wereld van smaak, geur, textuur, beeld en geluid.

Hoe maak je je personage sterker door hun zintuiglijk leven te verkennen? Hoe vind je de juiste woorden om uitdrukking te geven aan zintuiglijke sensaties? We schrijven een gedicht, een autobiografisch fragment en de aanzet tot een verhaal. Je keert huiswaarts met een hoop tips en met een leuke goodiebag.

Prijs: € 95

prijs voor de studenten: € 75

Duur workshop: 3 uur

 

Locatie: ONLINE

Datum: zaterdag 10 april

Tijd: 13:30 uur tot 16:30 uur