The Flavour Thesaurus (Bouillon!)


Niki Segnit – The Flavour Thesaurus – Pairings, recipes and ideas for the creative cook.

BBB

Mijn favoriete boek van deze winter heeft een kleurrijke kaft. Lichtroze staat voor ‘Crème-achtig fruitig’, donkerroze voor ‘bloemachtig fruitig’, grasgroen voor ‘citrusachtig’, bruin voor ‘aards’. Niki Segnit schreef een smaakwoordenboek voor koks die niet intuïtief weten welke smaken je nu best combineert. Dat levert niet altijd spectaculaire verrassingen op. Dat chili en chocolade mooi combineren wisten we al. De droomcombinatie van pindakaas met tomaat in het West-Afrikaanse ‘mafe’ zal voor velen dan weer nieuw zijn. Het bijzondere van dit boek is dat het je culinaire horizon oprekt en dat Segnit in haar mini-essays helder en bevlogen schrijft. Het nadeel: de schrijfster dient zich, gezien het aantal pagina’s, te beperken. Courgette ontbreekt bijvoorbeeld bij de groentensmaken.

Kathy Mathys)
Uitgever: Bloomsbury
ISBN: 9780747599777
Prijs: 23,99 €